KARMOUSS - 100 % KAKTUSOVO OLJE

 

OLJE IZ KAKTUSOVIH SEMEN – NAJDRAŽJE NEGOVALNO OLJE NA SVETU

Opuntia Ficus Indica (lat.) spada v družino kaktusov Cactaceae in je splošno znana pod imenom Opuncija ali Berberska figa. Rastlina izvira iz Mehike, danes pa jo je mogoče najti v različnih (pol)sušnih predelih sveta kot je Maroko. Opuncija je zaradi svoje sposobnosti preživetja v ekstremnih razmerah znana kot čudežna rastlina. Njen sadež vsebuje številna majhna semena, iz katerih pridobivamo dragoceno kaktusovo olje. Olja nikakor ne smemo zamenjati s cenenimi kaktusovimi olji, ki jih lahko najdemo na trgu, kjer kaktusove cvetove namakajo v mineralnem olju. Mineralna olja so namreč naftni derivati in sestavina številnih kozmetičnih izdelkov.  

 

 

Olje iz kaktusovih semen vrste Opuncije (v medijih bolj poznano kot kaktusovo olje) je cenjeno predvsem zaradi njegovih izjemnih sestavin in učinkovin, saj vsebuje visoko koncentracijo tokoferola (vitamina E) in esencialnih maščobnih kislin (linoleinska kislina ali omega 6). Olje vsebuje več tokoferola kot katerokoli drugo olje, ki je na voljo v kozmetični industriji. Vsebuje 150% več tokoferola kot arganovo olje. Tokoferol je močan antioksidant in deluje proti prostim radikalom.

Olje dosega tako visoko ceno zaradi postopka pridelave. Sadeže namreč obirajo ročno, jih temeljito očistijo in preberejo. Iz njih izločijo semena, ki jih naravno posušijo. Posušena semena tako ob pravilnem skladiščenju počakajo na ekstrakcijo oz. hladno stiskanje olja (mehansko, brez kemičnih preparatov). Tako nastane 100% naravno olje, ki mu pravimo ekstra deviško olje. Stiskanje olja iz semen kaktusa je zelo dolgotrajen proces. Za proizvodnjo 1 litra olja je potrebna 1 tona sadežev, iz katerih pridobijo 25 kg semen, saj vsako seme vsebuje le okoli 5% olja. 

 

 

 

KAKO UPORABA KAKTUSOVEGA OLJA VPLIVA NA KOŽO? 

Kaktusovo olje je relativno nov izdelek. Zaradi neverjetnih rezultatov bo olje v prihodnosti zagotovo postalo vodilno v kozmetični industriji. Pozitivne učinkovine kaktusovega olja na telo so namreč izjemne, saj upočasnjuje staranje kože, regenerira kožo na celični ravni, je naravno zdravilo za ekceme, pomaga k sijočim in močnim lasem, regenerira poškodovane nohte, je odlično v boju proti aknam in je močan antioksidant. Poleg izvrstne hidratacije in izjemnega učinka v boju proti staranju kože, vsebuje več vitamina E kot katerikoli kozmetični izdelek na tržišču. Odlikuje ga najvišji odstotek nenasičenih maščobnih kislin (88%), in sicer: oleinska kislina (20,6%), linolna kislina (60,5%), stearinska kislina (3,2%), palmitinska kislina (13,9%), tokoferol 895 mg/kg (skoraj 150% več tokoferola kot arganovo olje)

1. KOŽA GA HITRO ABSORBIRA: Maščobne kisline v kaktusovem olju, predvsem visoka vsebnost linoleinske kisline (60%) poskrbi, da se olje odlično absorbira v kožo. Prodre globoko v kožo, ne da bi za seboj pustilo mastne madeže.

2. OBNAVLJA ELASTIČNOST KOŽE: Visoka vsebnost antioksidantov spodbuja obnavljanje celic. Tako je koža vedno sveža in obnovljena. Olje zmanjšuje rdečico in hiperpigmentacijo.

3. NEGUJE, NAHRANI, VLAŽI IN MEHČA KOŽO: Olje intenzivno vlaži kožo. Primerno je za vse tipe, vendar še posebno dobro deluje na suhi in utrujeni koži. Visoka vsebnost linoleinske kisline (60%) pomirja celo najbolj dehidrirano kožo. Olje prodira zelo globoko in naredi kožo še mehkejšo. 

4. POSVETLI TEMNE MADEŽE: Kaktusovo olje ima sposobnost, da posvetli temne madeže na koži. Vitamin K tudi pomaga omiliti temne kolobarje pod očmi in zmanjšati kapilare.

5. UPOČASNI STARANJE KOŽE: Kaktusovo olje vsebuje najvišje količine betalinov kot katerekoli druge znane rastline (npr. Acai, granatno jabolko, borovnice, gogi in pesa). Betalaini so odlični antioksidanti z močnimi učinki proti staranju.

6. PREPREČUJE GUBE: Kaktusovo olje vsebuje veliko vsebnost vitamina E (895 mg/kg in 150% več kot arganovo olje). Vitamin E je lovilec prostih radikalov in povečuje obnovo celic. Visoka vsebnost maščobnih kislin napne kožo, zmanjša gube in doda čvrstost ter zmanjša poškodbe zaradi prostih radikalov.

7. NE MAŠI POR: Esencialne maščobne kisline v kaktusovem olju ohranjajo vlažen in zdrav kolagenski sloj kože. Visoka vsebnost linoleinske kisline (60%) in nizka (20%) vsebnost Oleinske kisline naredi olje nekomedogeno, kar pomeni, da ne maši por in ne povzroča vnetij.

8. IDEALNO ZA OBČUTLJIVO KOŽO: Kaktusovo olje kožo nahrani, vlaži in pomirja vnetja.

KARMOUSS ZGODOVINA

Domačini kaktusu pravijo karmouss. Od tod tudi ime naše blagovne znamke »KARMOUSS. Smo edino slovensko-maroško družinsko podjetje, z lastno kmetijo v Maroku, ki se ukvarja s pridelavo olja iz kaktusovih semen – od rastline do končnega izdelka, torej 100% naravnega, čistega in certificiranega KARMOUSS kaktusovega in arganovega olja iz Maroka. Vsi naši izdelki so pridelani iz naravnih in organskih kaktusovih sestavin brez dodatkov, saj kaktusi rastejo v svojem naravnem okolju v Maroku. Rast je popolnoma samostojna, brez človekovega poseganja v naravo, kar pomeni, da ne uporabljamo gnojil ali pesticidov ter kaktusov ne zalivamo. Vso potrebno vodo dobijo po naravni poti, v obliki dežja. Več o nas si lahko preberete na: www.karmouss.net.

 

 

Z nakupom izdelka pa ne poskrbite zgolj za svojo kožo, temveč podpirate tudi naše delavce, predvsem ženske in njihove družine v Maroku. Naše poslovanje namreč temelji na sodelovanju, medsebojnem spoštovanju, zaupanju in predvsem poštenosti.

Hakim El Khiar

 

 

Dodatne informacije

  • Lokacija: Celotna Slovenija
  • Vrsta storitve:
    Hladno stiskano olje iz kaktusovih semen ima na kožo izjemno hidratanten in anti-aging (proti staranju) učinek.
  • Kontaktna oseba:
    Hakim El Khiar
  • Telefon:
    040 980 000
  • E-mail:
    Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • Delovni čas:
    -
  • Lokacija storitve:
    -