Kaktusovo olje: svetovna novost v svetu kozmetike

25.11.2018

Najbolj nas zanima, kaj in kdo se skriva za imenom KARMOUSS?

Za imenom KARMOUSS www.karmouss.net se skriva zelo lepa družinska zgodba, iz katere je nastalo popolnoma naravno 100% čisto kaktusovo olje lastne pridelave in blagovne znamke KARMOUSS. KARMOUSS pa zato, ker lokalni prebivalci v Maroku te kaktuse tako imenujejo.

Občutek imamo, da je lepa družinska zgodba, ki stoji za tem, tudi posebna. Povejte nam nekaj več. 

Definitivno, zelo posebna. Vse skupaj se je začelo daljnega leta 1954, ko je Nežka Šepec kot zdravnica odšla v Afriko. Po nekaj letih delovanja v različnih afriških državah je kot zdravnica in porodničarka dobila delo v francoskem OCP in tako odšla v Maroko. Tam je spoznala svojega moža Bouchaiba El Khiar, ki mu je leta 1967 povila sina Hakima. Srečno so živeli na veliki farmi na SZ Maroka vse do leta 1974, ko se Nežka odloči, da Hakima sama odpelje nazaj v Slovenijo, da bi se izšolal. Po nekaj letih se zaradi razdalje stiki med njimi popolnoma prekinejo in ponovno oživijo šele leta 2008, ko Hakim spozna svojo ženo Petro, ki ga z namenom, da se ponovno poveže z očetom in družino, odpelje nazaj v Maroko. Očeta takrat sicer ni več med živimi, je pa za njim ostala čudovita farma, polna kaktusov, ki jih je oče zasadil še v času, ko so skupaj živeli tam. In iz semen sadežev teh kaktusov danes pridelujemo dragoceno, 100% čisto, naravno kaktusovo olje KARMOUSS.   

Petra, za vse tiste, ki vašega izdelka še ne poznajo, nam ga lahko predstavite?

Torej, naše kaktusovo olje je povsem naravno, iztisnjeno iz semen kaktusovega sadeža. V kozmetični industriji se je izkazalo z zelo posebnimi pozitivnimi lastnostmi, kar ga je dobesedno izstrelilo na sam vrh kozmetičnih olj, celo pred arganovo olje.     

 

Vaš izdelek je torej novost na slovenskem tržišču. Zakaj je tako poseben in kaj je njegova skrivnost?

Naš izdelek ni novost samo na slovenskem tržišču, pač pa v svetovnem merilu. Kaktusovo olje je eno najbolj dragocenih olj na svetu, če ne najbolj dragoceno. Vsebuje zelo visoko stopnjo Tokoferolov oz. vitamina E in je zelo močan antioksidant. Njegova moč se skriva v tem, da naši kaktusi rastejo popolnoma samostojno, brez zalivanja, škropljenja, samostojno se morajo preživeti v mrzlih dneh, pa tudi v poletnih res visokih, afriških temperaturah. Sposobnost rastline, da se v tako ekstremnih pogojih sama preživi, je vsa skrivnost olja. 

Na kaj ste najbolj ponosni pri vašem izdelku?

Lahko bi rekla, da sem najbolj ponosna na to, da je naše olje certificirano, da je popolnoma organsko in resnično vsebuje eno samo sestavino – kaktusovo olje. Danes je na trgu preveč zavajanja glede »naravnih« izdelkov. Vsi vemo, da pri nas izdelek, ki vsebuje samo 5% naravnih sestavin, že lahko ponosno k imenu doda »naraven«, kar pa seveda v pravem pomenu besede sploh ni. In še nekaj bi dodala, v Maroku so definirali 6 stopenj oz. nivojev kvalitete kaktusovega olja, glede na področje, kjer kaktusi rastejo. Naša farma je locirana točno tam, kjer je definirana kvaliteta 1. stopnje.      

Prebrali smo, da je sam postopek izdelka tudi skrbno nadzorovan? Bi nam ga na kratko zaupali?

Seveda. Celoten postopek pridelave – od pobiranja sadežev do iztiskanja olja – imamo pod popolno kontrolo. Ogromno je ročnega dela. Vsak dozoret sadež se posebej ročno utrga,  temeljito očisti, ker je poln mikroskopskih bodic, ki jih s prostim očesom niti ne zaznamo, in nato še opere. Komaj zdaj je sadež pripravljen, da se ga spet ročno, vsakega posebej odpre z nožkom in loči pulpo od semen. Semena se spet, popolnoma naravno, da sušiti na zrak oz. sonce, da se ne uniči njihovih učinkovin. Suha semena se ustrezno skladiščijo in iz njih se po potrebi iztiska olje, da je čimbolj sveže. Tako iztisnjeno olje je uporabno 2 leti. 

Kakšno kožo lahko pričakujemo po uporabi vašega izdelka?

Že po prvem nanosu je koža na dotik mehka, gladka, lahko bi rekla žametna. Pri redni uporabi, torej vsaj 1 mesec, koliko potrebuje koža, da se obnovi, pa izginejo tudi drobne gubice in podočnjaki. Oljček se popolnoma vpije, kože ne masti, jo učvrsti in ji povrne elastičnost. Močno tudi izboljša stanje problematične in aknaste kože ter posvetli starostne pege.

So morda kakšni stranski učinki pri uporabi izdelka?

Zaenkrat nimamo nobenih negativnih učinkov uporabe olja, ne glede na kožo (suha, mastna, aknasta, dehidrirana,…). Ravno nasprotno, prav vsi, ki so se odločili zanj, so bili navdušeni in se ponovno vračajo. Zagotovo je velika prednost uporabe našega olja tudi to, da ni možnosti sprožitve kakšne alergične reakcije, kar je pogosta težava pri naravnih izdelkih, ki imajo karkoli dodanega, da o sintetičnih izdelkih niti ne govorimo. 

Drži, da kaktusovo olje nadomesti tako dnevno kot nočno kremo?

Drži. Naše kaktusovo olje lahko v celoti nadomesti dnevno in nočno kremo, pa tudi razne serume in kreme za okrog oči. To za uporabnika pomeni velik plus, saj je vse v enem. Seveda pa se ga lahko tudi kombinira z obstoječimi kremami. Vsekakor pa je olje odlična podlaga za make up.

Zanimivo je tudi, da ima kaktusovo olje anti-aging učinek. Drži?

Zelo drži. Kaktusovo olje ima izreden anti-aging učinek. Je močnejši antioksidant kot na primer arganovo olje, saj vsebuje 150x več vitamine E oz. tokoferolov. Olje je res izredno in učinek se čuti že po prvem nanosu.

Kako pomembno se vam zdi, da smo pozorni pri tem, kaj si nanašamo na kožo?

Koža je naš največji organ in je najbolj izpostavljena vsem negativnim vplivom iz okolja, zato je še kako pomembno, kaj dajemo na njo. Trg je preplavljen z nekvalitetnimi, umetnimi kozmetičnimi izdelki, kar za kožo zagotovo ni dobro in počasi se vedno več ljudi tega začenja zavedati, zato se vračajo nazaj k naravi. 

Obstaja mogoče kakšen tip kože, za katerega ni priporočljivo, da uporablja kaktusovo olje? 

Naše kaktusovo olje ustreza prav vsem tipom kože, kože ne masti in kar je najbolj pomembno, je nekomedogeno oz. ne maši por, kar pa za večino olj ne velja. Primeren je tako za ženske kot moške, prav tako pa je primeren tudi za vse starosti. Mlado kožo zaščiti pred staranjem, zreli pa pomaga, da postane lepa in negovana.  

Kdaj pa ga priporočate v uporabo in komu?

Priporočamo ga vsem, ki jim ni vseeno kaj nanašajo na kožo in vsem, ki imajo kakršnekoli težave s kožo oz. ki želijo stanje svoje kože izboljšati na naraven način.

Na tem mestu bi rada poudarila, da kaktusovo olje, zaradi svoje dragocenosti in omejene pridelave, priporočamo predvsem za obraz, vrat in dekolte, ker ima res izjemno delovanje. V naši ponudbi pa najdete tudi zelo kvalitetno ARGANOVO OLJE znamke KARMOUSS, ki je uporaben za obraz in telo, izjemne učinke pa dosega tudi na laseh in nohtih. 

Torej je izdelek kaktusovo olje primerno za vse starostne skupine?

Zagotovo. Olje je popolnoma naravno, zato lahko neguje nežno kožo dojenčka, najstniki se ga najbolj razveselijo, ker jim močno izboljša stanje nečiste in aknaste kože, v zrelih letih pa poskrbi da imamo kakšno gubico manj in da se v svoji kožo počutimo mlajše kot pa v resnici smo.  

Smo ženske zahtevnejše uporabnice kozmetike od moških? Kakšne so vaše izkušnje?

Tako na pamet bi rekla, da smo. Vendar izkušnje kažejo, da moški prav nič (več) ne zaostajajo za nami. Tudi moški imajo vedno več težav s kožo, ne  morem pa niti mimo dejstva, da dandanes moški težijo k vedno večji urejenosti, kakršna je včasih pripadala samo ženskemu spolu. Vsekakor pa je dobro, da tudi oni poskrbijo za svojo kožo.

Bi želeli izpostavi še kakšno zanimivost glede izdelka?

Kaktusovo olje je zelo dragoceno, saj iz 1 tone sadežev dobimo samo 1 liter olja. Zato je logično, da je trg preplavljen s cenenimi ponaredki, ki po svoji kvaliteti niso niti malo primerljivi s pravim, 100% čistim oljem iz semen. Pri nakupu olja moramo biti zelo pazljivi, saj je povsem mogoče, da na steklenički piše 100% čisto, naravno, ko malo boljše pogledamo sestavine, pa ugotovimo:

• da je kot primarna sestavina najpogosteje mineralno olje, ki je pravzaprav naftni derivat

• da so kaktusovi cvetovi samo macerirani (namočeni) v neki oljčni osnovi in da olje ni iztisnjeno iz semen

• včasih je olje v resnici lahko 100%, vendar staro. Olje ima rok uporabe 2 leti od iztisnjenja. Po 2 letih je, če je seveda pravilno skladiščeno, lahko še vedno uporabno, vendar pa njegova kvaliteta s staranjem pada, saj se spremeni njegova struktura in nima več tako močnega učinka kot sicer. Ne vpije se več tako lepo v kožo in daje občutek, da je po nanosu koža mastna. Včasih staro olje celo mešajo s sveže stisnjenim ali celo samo namočijo ostanke od sveže iztisnjenega olja in podobno. Vendar je na žalost ta »umetna kvaliteta« zelo kratkotrajna, cene teh olj pa seveda precej nižje od pravega svežega olja.

Zaupajte nam zdaj  pomembno informacijo, kje in kako lahko naročimo vaše izdelke?

Trenutno še postavljamo svojo prodajno mrežo po Sloveniji in po svetu, vsekakor pa ciljamo bolj na wellness-e, spa-je, hotele z masažnimi saloni in specializirane trgovine z naravnimi izdelki. Individualna povpraševanja pa lahko pošljete tudi na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali pokličete na telefonsko številko 040 621 004 (Petra) ali 041 406 604 (Simona). 

Novosti o izdelku lahko spremljate na naši spletni strani www.karmouss.net ali facebook strani: Karmouss.

Hvala Petra za vaše odgovore. Naš portal vam želi veliko uspeha in zadovoljnih strank.